Το ΣΤΕ δεν βάζει κανένα εμπόδιο στις προσλήψεις αναπληρωτών! Εσείς κύριε υπουργέ γιατί το επικαλείστε;

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016



     Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ηλία Κολλύρη, ο οποίος εκπροσώπησε αναπληρωτές με προϋπηρεσία σε πρόσφατη προσφυγή επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο ΣΤΕ, το ΣΤΕ δικαίωσε τους αναπληρωτές με προϋπηρεσία ως προς τους πίνακες αναπληρωτών. Συγκεκριμένα το ΣΤΕ αποφάσισε ότι είναι συνταγματικό να προσλαμβάνονται αναπληρωτές με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου. Γι' αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών παρά την προσφυγή επιτυχόντων προηγούμενων διαγωνισμών ΑΣΕΠ οι οποίοι ζητούσαν να προηγούνται στις προσλήψεις αναπληρωτών.
       Αντίθετα για μόνιμους διορισμούς το ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις προσλήψεις από 24μηνα και 30μηνα με το σκεπτικό ότι για μόνιμες προσλήψεις πρέπει να υπάρχει η επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Άρα εκ των πραγμάτων δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο στις προσλήψεις αναπληρωτών με το ισχύον σύστημα. Γιατί όμως ο κ, υπουργός κόπτεται να προβεί σε αλλαγές; Γιατί δε θεσμοθετεί σύστημα μόνιμων διορισμών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ για να περάσει και τον σκόπελο σε ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς;
Σκοπός του είναι να το διαίρει και βασίλευε. Να βάλει τους εκπαιδευτικούς να σφαχτούν μεταξύ τους για να καλύψει την ανεπάρκεια του και το μεγάλο φιάσκο που έρχεται με τους μόνιμους διορισμούς.

Απαιτούμε τώρα να μη γίνει καμία αλλαγή στους πίνακες αναπληρωτών. 

1 σχόλια:

  1. Ανώνυμος είπε...:

    ο κολλυρης εχασε την δικη και τωρα παλευει να μας πει οτι την κερδισε και τα ριχνει στον υπουργο τι αλλο θα ακουσουμε

Δημοσίευση σχολίου

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 24 © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum