Ποιες θα είναι οι περικοπές σε αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς τη νέα σχολική χρονιά;

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016


    Μέχρι που θα φτάσει το μαχαίρι σε αναπληρωτές τη νέα σχολική χρονιά; Αυτό είναι σίγουρα το ερώτημα που ταλανίζει τους περισσότερους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Μετά την πρώτη προσπάθεια που κάναμε να σκιαγραφήσουμε το βάθος των περικοπών σε ειδικότητες της πρωτοβάθμιας ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) θα επιχειρήσουμε μία πρόβλεψη για δασκάλους και νηπιαγωγούς. Ο υπουργός αποκάλυψε ίσως άθελα του ίσως και ηθελημένα ότι τα κενά των Νηπιαγωγών θα είναι γύρω στα 500. Έτσι τα υπολογίζει το υπουργείο για τη νέα σχολική χρονιά και σίγουρα έχει γνώση από τώρα για το ποια νηπιαγωγεία θα πάνε για οριστικό λουκέτα. Αυτό σημαίνει λίγο πολύ ότι για τις πρώτες φάσεις αναπληρωτών νηπιαγωγών αναμένονται λιγότερες προσλήψεις της τάξεως των 500-600 ατόμων.
loading...
  Για τους δασκάλους τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα γιατί δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς το μηχανισμό που θα βγάζει υπεράριθμους ανά σχολείο. Ήδη στελέχη του υπουργείου οργώνουν την επικράτεια και έχουν συναντήσεις με τους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης για το μηχανισμό που θα στηθεί τη νέα χρόνια και για το πως θα εκμεταλλευτούν οι διευθύνσεις τα πλεονάσματα. Πληροφορίες μιλάνε ότι το ψαλίδι ξεκινάει από τις 1500 θέσεις δασκάλων και μπορεί να ξεπεράσει τις 2000. Παράλληλα η μείωση σε παράλληλη στήριξη και η αύξηση των μεταπτυχιακών στην ειδική αγωγή αφαιρεί και άλλες 900 θέσεις από δασκάλους ΠΕ70 που απασχολήθηκαν σε δομές ειδικής αγωγής.
  Τέλος οι συνταξιοδοτήσεις, όπως είχαμε αναφέρει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα, πράγμα που κάνει τα δεδομένα πιο δυσοίωνα στους 2 πολυπληθείς κλάδους της πρωτοβάθμιας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 24 © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum