Μεγάλο ψαλίδι στις προσλήψεις δασκάλων από τη νέα σχολική χρονιά!

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017



    Σημαντική μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων αλλά και ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια θα έχουμε από τη νέα σχολική χρονιά. Το υπουργείο ενεργώντας σύμφωνα με τις διαταγές του ΟΟΣΑ από τα τέλη Γενάρη θα δρομολογήσει σειρά μέτρων που θα επιφέρει συρρίκνωση στις προσλήψεις δασκάλων. Το ψαλίδι κατά πάσα πιθανότητα θα αγγίξει τις 1000 θέσεις δασκάλων και άγνωστο μέχρι σήμερα αριθμό εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
     Από που θα προέλθει όμως η μείωση; Βασικό στοίχημα για το υπουργείο είναι οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Φαίνεται πως αυτήν τη φορά το υπουργείο δε στοχεύει τα ολιγοθέσια σχολεία αλλά τα συστεγαζόμενα και τα μικρά σχολεία εντός αστικών περιοχών. Έτσι θέλει να δημιουργήσει τεράστια σχολεία εντός τα αστικών κέντρων εξοικονομώντας προσωπικό και χρήματα από τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι διευθυντές. Ένα δεύτερο μέτρο που όπως φαίνεται θα προχωρήσει είναι η κατάργηση των σχολικών συμβούλων και αντικατάσταση τους από μία άγνωστη μέχρι τώρα δομή. Με αυτόν τον τρόπο 750 χολικοί σύμβουλοι θα κληθούν να επιστρέψουν στις τάξεις με τους 400+ εξ αυτών να αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα τρέχουν και άλλες παρεμβάσεις όπως στα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στα ΚΕΔΔΥ και σε άλλες δομές με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση των υπηρεσιών και τη μείωση του προσωπικού που απαιτείται. 
    Αν αναλογιστεί κανείς ότι και φέτος οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι απειροελάχιστες και ότι ο μαθητικός πληθυσμός θα βαίνει συνεχώς μειούμενος δημιουργείται ένα τρομακτικό σενάριο για την επόμενη χρονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο τρέχει να φτιάξει νέους πίνακες διαπολιτισμικής αγωγής με άγνωστα μέχρι σήμερα προσόντα αυτών που θα ενταχθούν ώστε να σωθούν από τις περικοπές ημέτεροι και κολλητοί. Θυμηθείτε εδώ το αντίστοιχο ρεπορτάζ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 24 © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum