Βόλεμα ημέτερων μυρίζουν οι επερχόμενοι πίνακες διαπολιτισμικής αγωγής!

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017



       Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της σελίδας μας πως σχεδιάζεται η δημιουργία νέου πίνακα διαπολιτισμικής αγωγής στα πρότυπα του πίνακα ειδικής. Ήδη η είδηση που κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύσαμε το απόγευμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αναδημοσιεύεται από έγκυρα εκπαιδευτικά και όχι μόνο site με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει τις 30000 προβολές.
      Μόνο τυχαία δεν είναι βέβαια η συγκυρία που το υπουργείο ετοιμάζεται για μία τέτοια κίνηση. Ήδη υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που την τελευταία διετία έχουν στραφεί σε μεταπτυχιακά και σεμινάρια διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Τις τελευταίες ώρες δεχόμαστε σωρηδόν καταγγελίες ότι η ρύθμιση που μελετάται θα χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψουν για άλλη μία φορά τον πίνακα αναπληρωτών άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά στη λήψη των αποφάσεων και επηρεάζουν τις εξελίξεις.
    Παράλληλη καθώς η φάμπρικα της ειδικής αγωγής στερεύει δημιουργείται πεδίο δόξης λαμπρό για ιδιωτικά αλλά και κρατικά πανεπιστήμια σε ένα σχετικά "παρθένο" πεδίο. Ήδη πολλά ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μπει στον χορό του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά κυπριακά και ιταλικά πανεπιστήμια αναφορικά με μεταπτυχιακά και σεμινάρια. Η επερχόμενη αυτή ρύθμιση θα εκτοξεύσει τις αιτήσεις αλλά και τα ποσά που θα εισπραχθούν από πανεπιστήμια και καθηγητάδες ώστε να "εξειδικεύσουν" τους νέους εκπαιδευτικούς και να τους βοηθήσουν να κερδίσουν μία θέση στον ήλιο. Η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και το πούλημα ελπίδας στην πιο αισχρή τους εκδοχή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 24 © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum